ALMAECET, ALMALEKVÁROK
Csúzi Családi Pincészet
Családunk már hetedik generáció óta él Monoron és foglalkozik szőlő-, gyümölcstermesztéssel, ill. borkészítéssel. Szüleim voltak az elsők a sorban, akik a borainkat már értékesítésre is szánták. Velük, Feleségemmel és négy gyermekünkkel együtt működtetjük családi gazdaságunkat.
Jelenleg megközelítőleg 3 hektáron termesztünk szőlőt, amely ültetvények Olaszrizling, Szürkebarát, Kékfrankos, Portugieser és Cabernet franc fajtákból állnak. Kizárólag száraz fehér, rozé és vörös borokat készítünk, melyeket a 2018-as évjárattól kezdve palackozott formában is forgalmazzuk.
A szőlő mellett a másik főnövényünk az alma, amit egy ezer fát számláló ültetvényen termesztünk és a teljes gyümölcsmennyiséget kézműves almatermékek formájában dolgozzuk fel. Készítünk almalekvárokat, almasajtot, almaszörpöt és almaeceteket.
Kóstolják meg termékeinket!
Csúzi Szabolcs